Kasper van Royen

Ik begon aan de mindfulnesstraining vol nieuwsgierigheid, gecombineerd met een gezonde dosis scepsis. Een idee van wat het me allemaal zou kunnen brengen had ik niet bepaald.

Nog altijd kan ik niet helemaal bevatten hoeveel het wel niet voor me betekent blijkt te hebben. De oefeningen geven evenwicht aan mijn dag en ik leef gezonder (ben minder gaan drinken en gestopt met roken, terwijl ik van tevoren niks van dit alles van plan was en dit soort zaken ook helemaal geen onderdeel van de cursus is; ik merkte slechts dat het voor mij logisch eruit voortvloeide). Ook op creatief vlak blijkt het een sterk positieve stimulans, de rust en helderheid die de meditaties in mijn kop brengen zorgen ervoor dat ik gerichter en geconcentreerder kan schrijven.

Waarom Nicoline zo’n fantastische begeleider is, is dat zij volstrekt niet zweverig overkomt. Ik kan daar nogal allergisch voor zijn, daarom is het een verademing te merken dat dat in het geheel niet nodig is. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat je door haar nuchtere (maar ook geduldige, meelevende en humorvolle) aanpak juist veel sneller tot de kern komt. Dan merk je dat mindfulness op de eerste plaats iets wonderbaarlijk praktisch is. Inmiddels kan ik mijn dagelijks leven moeilijk voorstellen zonder de in deze acht weken opgedane wijsheid en vaardigheden.

Joy Idenburg

De Mindfulness training is het beste cadeautje dat ik tot nu toe aan mezelf heb gegeven. Het is voor mij een perfecte start geweest om meer balans en rust te krijgen in mijn leven. Met de meditaties en de groepsgesprekken leer je ontzettend veel over jezelf.

Nicoline is een fantastisch mens, die je op een rustige en vriendelijke manier leert om vaker naar binnen naar je eigen wil/ik te gaan. De thema’s in de cursus groeien stapje voor stapje met je proces mee en aan het einde voel je een oase van rust; dit is wat ik zocht!! Bedankt Nicoline, deze cursus is echt een verrijking geweest.

Stella Bergsma

Ik heb heel veel aan de mindfulness training van Nicoline gehad. Ikzelf ben een vrij onrustig en chaotisch persoon en de cursus heeft me geleerd om meer te focussen door meditatie. Het is echt een basiscursus, maar het gaat daarna zo diep als je zelf wilt.

Nicoline is heel goed in kijken naar de individuele behoefte van de deelnemer. Ze is ook vrij nuchter, dus als je niet van zweverig houdt, zit je bij haar goed. Ze kan je gewoon rationeel uitleggen wat het nut van mindfulness en meditatie is, zonder daarbij haar gevoel te verliezen overigens. Ik noem dat met gevoel doorstraalde reden. Zij heeft dat en dat maakt haar een bijzondere en capabele trainer.

Het mediteren zelf viel me enorm mee, ik had gedacht dat ik dat helemaal niet zou kunnen, maar inmiddels heb ik echt plezier in. Een heel belangrijk en nuttig aspect hierbij is dat je jezelf en je gebreken niet voortdurend veroordeelt. Je geest is rusteloos en als je dat accepteert, word je vanzelf rustiger. Een heerlijke paradox. Eigenlijk is meditatie iets heel gewoons. Ik doe het nog bijna iedere dag en het is echt een verrijking voor mijn leven.

Noor Steinweg

De training van Nicoline maakt je bewust van je beslissingen in je leven, mindfulness geeft je rust en een denkwijze die bij nu past.

Een heel erg leerzaam en ontzettend goede cursus om binnen jou kaders in het hier en het nu te blijven. Nicolien heeft super goede oefeningen om je met beide benen op de grond te houden en daar ook even te blijven. Ze maakt je bewust van kleine dingen in je leven die je helpen intens gelukkig te zijn.

Ik zou iedereen die open staat voor verandering en meer bewust zijn wil creëren deze cursus zeker aanraden! Het geeft je een super goed gevoel waarin veel dingen die je dagelijks doet met aandacht en rust kan doen. Een verrijking voor jezelf!

Toos Hartog

Alleen maar lof!

Goede training die een schat aan methodiek en oefeningen biedt om mee naar huis te nemen. Nicoline heeft een fijne, rustige en diepe stem tijdens de meditaties. Na de meditaties is er ruimte voor bespreking en dat gaat meestal in alle rust en met humor. Niet zweverig, wel met focus op de integratie van meditatie in jouw leven.

Ik heb mediteren voor deze training met een boek geprobeerd en tijdens yoga training, maar er echt tijd voor maken was een uitdaging. Door Nicoline is nu zelfs traplopen een Mindful moment geworden en kijk ik elke dag uit naar een ademruimte. De druk is eraf!