Ik heb heel veel aan de mindfulness training van Nicoline gehad. Ikzelf ben een vrij onrustig en chaotisch persoon en de cursus heeft me geleerd om meer te focussen door meditatie. Het is echt een basiscursus, maar het gaat daarna zo diep als je zelf wilt.

Nicoline is heel goed in kijken naar de individuele behoefte van de deelnemer. Ze is ook vrij nuchter, dus als je niet van zweverig houdt, zit je bij haar goed. Ze kan je gewoon rationeel uitleggen wat het nut van mindfulness en meditatie is, zonder daarbij haar gevoel te verliezen overigens. Ik noem dat met gevoel doorstraalde reden. Zij heeft dat en dat maakt haar een bijzondere en capabele trainer.

Het mediteren zelf viel me enorm mee, ik had gedacht dat ik dat helemaal niet zou kunnen, maar inmiddels heb ik echt plezier in. Een heel belangrijk en nuttig aspect hierbij is dat je jezelf en je gebreken niet voortdurend veroordeelt. Je geest is rusteloos en als je dat accepteert, word je vanzelf rustiger. Een heerlijke paradox. Eigenlijk is meditatie iets heel gewoons. Ik doe het nog bijna iedere dag en het is echt een verrijking voor mijn leven.