Nicoline Smalbraak by Angel van de Hoogen - shotbyangelphotography

Hallo daar!

Ben jij soms de kluts kwijt en op zoek naar wat Peace of Mind? I’m your girl!

Ik ben filosoof, mindfulness trainer, lifecoach en ondernemer en ik wil jou helpen om te leven met aandacht! Eigenlijk woon ik in Amsterdam, maar ben momenteel voor een half jaar in Zuid-Afrika om mijn levenslange droom in vervulling te laten gaan om goed te leren surfen. Tegelijk probeer ik uit of locatie onafhankelijk werken een beetje lukt. Mijn overtuiging is dat dromen najagen iets is wat je nooit moet uitstellen!

In de afgelopen drie jaar heb ik meer dan 500 mensen geholpen om te leren mediteren. Met mijn achtergrond in filosofie en neuro-psychologie, kan ik jou helpen om de redenen te vinden waarom jij zou willen mediteren, en je helpen om de in jouw hersenen ingebedde paden te bewandelen en versterken, die jou verder op weg brengen in je dagelijkse oefening.

“Okee okee, allemaal leuk en aardig”, zal je misschien denken, “maar wie ben jij?”

Aangenaam, ik ben Nicoline Smalbraak.

Nieuwsgierigheid is mijn grootste drijfveer en ik heb het geluk met een positieve levensinstelling geboren te zijn. Al sinds ik een klein meisje was, heb ik mij altijd verwonderd over de wereld, over alle mensen die er op wonen en over alle dingen die je met je leven kan doen. Sinds een aantal jaar ben ik ondernemer en mag ik anderen begeleiden om te wereld en zichzelf met net zo’n verwondering te bekijken. Want alles wordt mooier, spannender en beter met aandacht.

Ik ben geboren in 1984 en ben opgegroeid in Delft, Rotterdam & Den Haag, vervolgens heb ik gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Ik kom dus uit de hele Randstad. Studeren vond ik erg leuk, daarom heb ik er lekker lang over gedaan en veel verschillende studies gevolgd. Filosofie, (neuro)psychologie, muziekwetenschap, Portugees & kunstgeschiedenis met hier en daar nog wat losse vakken. Tijdens mijn master liep ik vast en gaf ik mij op voor het televisieprogramma Utopia, daar heb ik vervolgens bijna een jaar gewoond. Voor wie het niet kent: Precies zoals Big Brother, maar dan met koeien en een moestuin. Het was best heftig om 24/7 onder cameratoezicht te zijn, en daar groeide mijn liefde voor meditatie & yoga dan ook. Zonder die stille momenten was ik dat jaar niet doorgekomen.

Bij terugkeer in de ‘gewone’ wereld had ik mijn roeping gevonden en ben ik een opleiding tot mindfulness trainer gaan volgen bij het Centrum voor Mindfulness, bij SeeTrue Amsterdam, bij Metta.org, bij Present Mind en bij het Bodhi College in Londen. Sindsdien geef ik mindfulness trainingen in Amsterdam, en coach ik mensen een-op-een die vastlopen in hun leven of (filosofische) levensvragen hebben. Verder treed ik regelmatig op als spreker bij events, schrijf ik blogs en ben ik momenteel bezig met de ontwikkeling van een online training waar al mijn kennis & lifehacks in samenkomen. In 8 weken geef je een kickstart of een verdieping aan jouw nieuwe favoriete gewoonte (mediteren), we bouwen aan je vaardigheden, en je krijgt voor een vol jaar reminders om op de goede weg te blijven + een community van gelijkgestemden als stok achter de deur.

 

Dit zijn een aantal van mijn belangrijkste inzichten/levenslessen

(ze staan niet in volgorde van belangrijkheid, en zijn aan verandering onderhevig)
  1. Maak elke dag tijd voor jezelf, al is het 5 minuten. Jij bent degene waarmee je het mee moet doen in je bloedeigen leven.
  2. Hoe jij je voelt en hoe jij denkt, bepaalt hoe jij het leven ervaart. Het leuke is, dat je daar zelf invloed op hebt!
  3. Lees (veel) boeken, lees artikelen, bekijk documentaires of films. Niet alleen over onderwerpen die je leuk vind, maar ook over onderwerpen waar je (nog) niks van weet! Verbreed je horizon, ontwikkel jezelf, je wordt er een leuke mens van.
  4. Hoe vervelend een situatie ook is, er is altijd tegelijk iets in te vinden wat fijn is.
  5. Het is heerlijk om te geven. Gek genoeg, hoe meer je geeft, hoe meer je terug ontvangt.
  6. Een leven hoeft niet groots en meeslepend te zijn om razend interessant te zijn. Het mag wel natuurlijk, maar ik hou ervan om het bijzondere in het gewone te vinden.
  7. Pak een trui in als je ergens heen gaat. Je krijgt er nooit spijt van (deze heb ik gestolen van Gretchen Rubin).

Wil je nog meer weten?